Maagzuurremmers behoren tot de wereldwijd meest voorgeschreven medicijnen, een kritische beschouwing

Maagzuurremmers worden werledwijd ontzettend veel voorgeschreven. Alleen in Nederland al minstens 10 miljoen keer per jaar (!). Een belangrijke reden dat ze zoveel worden voorgeschreven is omdat andere medicatie maagklachten in de hand werken. Verder kunnen we ons voorstellen dat een ongezonde leefstijl onder de bevolking een reden van het veelvuldig gebruik van maagzuurremmers is.

Er wordt dus goud verdient aan onze maagklachten, maar zijn wij daar daadwerkelijk bij gebaat? Ogenschijnlijk wel want we hebben door de medicatie geen last meer van het brandende zuur in onze magen. Echter schijn bedriegt want maagzuurremmers kunnen namelijk door de bijwerkingen de oorzaak zijn van allerlei lastige nevenwerkingen, zoals diarree, vergrote kans op botbreuken,  problemen in luchtwegen en darmen/maag door toename bacteriën, ernstig Vitamine B12 tekort en andere complicaties.

In de Ayurveda wordt brandend maagzuur beschreven als Amlapitta (zuur pitta). Ayurveda geeft zeer effectieve dieet adviezen en niet schadelijke kruidenpreparaten om brandend maagzuur te verhelpen. Maak een afspraak voor ayurvedische behandeling van uw maagklachten via www.ayurvedakliniek.nl

Advertenties

Over Victor Manhave

Studied Ayurveda from '91-'95 in Mumbai (Bombay) Studied Medicine from '96-'02 in Rotterdam at Erasmus Medical Centre Ayurveda Clinic in Rotterdam

Geplaatst op september 12, 2012, in Uncategorized en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: