Arimedhadhi Thailam, een perfecte ayurvedische olie voor het gebit

Ayurveda legt sterk de nadruk op de verzorging van de zintuigen, de poorten van perceptie. De kwaliteit van onze zintuigen heeft een directe invloed op de kwaliteit van onze geest. Een heldere geest zorgt voor Sattva een staat van
helderheid waarbij men duidelijk onderscheid kan maken tussen wat wel en niet goed is voor de gezondheid en het
algemeen welzijn van de wereld om ons heen. De Ayurveda geneeskunde is gericht op het bevorderen van Sattva en heeft talloze adviezen voor een Sattva levensstijl. Het dagelijks reinigen en verzorgen van onze zintuigen in de ochtend is daar een voorbeeld van. Na het ontwaken, dient men zich allereerst te ontlasten en het gezicht te wassen. Dan wordt geadviseerd de tong te schrapen. Gedurende de nacht ontstaan er miljarden bacteriën in de mond, waarvan 80% zich op de tong bevinden! Na het poetsen van de tanden adviseert Ayurveda om de mond te spoelen met een, speciaal daarvoor bestemde, vloeistof. Arimedhadi thailam is speciaal geschikt voor dit doeleinde. De samenstelling van deze olie wordt al duizenden jaren gebruikt en staat beschreven in de oude Ayurveda geschriften.
De ingrediënten in deze olie hebben een antibacteriële en antiseptische werking en zorgen voor een schone mond en een frisse adem. Het zorgt tevens voor een sterk gebit en gezond tandvlees. Dagelijks gebruik van Arimedhadi thailam voorkomt gaatjes in tanden en kiezen en andere aandoeningen die met het gebit te maken hebben.
Zijn er al problemen met het gebit en het tandvlees, dan is Arimedhadi thailam een prima middel om te helpen deze
aandoeningen te genezen. De olie gaat ontstekingen tegen en heeft een opbouwende en genezende werking op de weefsels in de mond. Het werkt verzachtend bij gevoelige tanden en stopt bloedend tandvlees. Daarnaast werkt de olie tegen aften en andere wondjes in de mond. De olie kan als gorgeldrank worden gebruikt, dan wordt de vloeistof één tot enkele minuten in de mond gehouden terwijl men spoelende bewegingen met de wangen maakt. Bij lokale aandoeningen kan de olie ook plaatselijk worden aangebracht. Om de werking van de olie te versterken kunnen enkele druppels van de olie op de hoofdhuid worden aangebracht. Dagelijks gebruik van Arimedhadi thailam
voorkomt en geneest alle aandoeningen in de mond, zorgt voor een frisse adem en een schoon gevoel. De positieve werking van de olie beperkt zich niet slechts tot de mond: gebruik van Arimedhadi zorgt ook voor een heldere en opgewekte geest!

Victor Manhave

Advertenties

Over Victor Manhave

Studied Ayurveda from '91-'95 in Mumbai (Bombay) Studied Medicine from '96-'02 in Rotterdam at Erasmus Medical Centre Ayurveda Clinic in Rotterdam

Geplaatst op maart 27, 2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: