Murivenna olie, een zeer geschikt eerste hulpmiddel voor thuis

Het Sanskriet woord voor olie is ‘Thailam’.  Murivenna thailam staat niet in de klassieke Ayurveda beschreven. De klassieke Ayurveda teksten komen uit Noord India. De Zuid Indiase Ayurveda heeft een zeer gerenommeerde kennis van specifieke kruidenoliën en daar komt de Murivenna thailam vandaan. Murivenna thailam speelt door de synergetische wisselwerking van de gekozen kruidencombinaties een zeer essentiële rol in het remmen van ontstekingen en het stillen van de pijn. Deze thailam wordt ingezet bij huid- en gewrichtsaandoeningen.

Ingrediënten:
Zo is de Aloë vera een zeer geschikte plant bij verschillende soorten huidaandoeningen en draagt bij aan het zelfherstellende vermogen van de huid. Asparagus racemosus is een belangrijk verkoelend kruid. Het heeft een verjongende werking en is onder andere inzetbaar bij reumatoïde artritis. Allium cepa (de gewone ui, die men ook in de keuken gebruikt) wordt overal ter wereld ingezet wegens zijn antibiotische werking, wordt ook ingezet tegen reumatoïde artritis en huidproblemen. Moringa oleifera heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en is rijk aan vitamine A en C. Piper betle is familie van de peper en werkt pijnstillend bij  gewrichtspijnen, die bijvoorbeeld door artritis veroorzaakt zijn. Erythrina indica is wormdrijvend, gaat koorts tegen en wordt in Ayurveda ingezet tegen reumatoïde artritis en huidaandoeningen. Pongamia pinnata gaat jeuk tegen, is ontstekingsremmend, werkt bij huidaandoeningen en heeft een pijnstillende werking. Borreria hispida is goed inzetbaar bij aandoeningen die ontstaan zijn door een ongeluk, zoals breuken of gevolgen zoals ontstekingsaandoeningen.
De basis van Murivenna thailam is kokosolie, dat een verkoelende werking heeft. Deze werking wordt verstrekt door de toevoeging van rijstwater, dat in Ayurveda bekend staat om zijn verzachtende, voedende en verkoelende werking. Door de algemene pijnstillende en ontstekingsremmende werking van Murivenna thailam, is het niet alleen één van de beste massageoliën voor personen met (reumatoïde) artritis, maar is het ook een uitstekende thailam voor sporters om bij de hand te hebben in het geval van blessures. Bij breuken kan Murivenna thailam plaatselijk worden aangebracht en zo het genezingsproces versnellen. Omdat de Murivenna thailam inzetbaar is bij pijn, brandwonden en andere wonden, is het een prima Eerste Hulp middel en daarom eigenlijk onmisbaar in uw eigen huisapotheek!

Advertenties

Over Victor Manhave

Studied Ayurveda from '91-'95 in Mumbai (Bombay) Studied Medicine from '96-'02 in Rotterdam at Erasmus Medical Centre Ayurveda Clinic in Rotterdam

Geplaatst op december 13, 2011, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: