www.ayurvedakliniek.nl  www.ayurvedadokter.nl

Oude geneeswijze uit India

Ayurveda kliniek aan Villapark

Hillegersberg – De straatnaam is uniek. ‘Villapark’ is de naam van de veertien villa’s aangelegd in L-vorm aan de Straatweg aan de andere kant van Station Noord. De afgelopen maanden heeft nummer 4, het derde pand van de kant van de Straatweg, een metamorfose ondergaan. Helemaal afgerond is die nog niet, maar het scheelt niet veel. Alleen in de kelder wordt nog verder gewerkt. Begane grond, eerste en tweede verdieping zijn klaar. De deuren en de schouw in de voormalige woonkamer uit het bouwjaar 1909 zorgen voor de historische toets.

Even uniek is de nieuwe bestemming. Het vroegere taleninstituut heeft plaats gemaakt voor de Ayurveda kliniek. Victor Manhave is de centrale figuur. Hij was negentien jaar oud toen hij in de ban raakte van de ‘alternatieve’ geneeswijze. Hij heeft een andere volgorde gekozen, dan de meeste alternatieve artsen. Manhave heeft eerst vier jaar in India gestudeerd en bij terugkomst op zijn 27ste heeft hij aan de Erasmus Universiteit de reguliere westerse medische opleiding gevolgd.

Andere deskundigen, die in de Ayurveda kliniek spreekuur hebben, zijn door hem geselecteerd. Het zijn artsen, therapeuten en psychologen, voedingsdeskundigen en yoga- en meditatiedocenten.

Ayurveda claimt ‘de meest oorspronkelijke gezondheidsleer te zijn, die we kennen op aarde’. Ayurveda is in het oude India ontwikkeld. Ayurveda staat als wetenschap al duizenden jaren in het teken van natuurlijke gezondheid in al haar aspecten. Ayurveda is een holistische levens- en geneeswijze voor geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Advertenties

Geplaatst op december 5, 2011, in Uncategorized en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: